Кошик покупок (0)
В кошику немає товарів :(

Антиоксиданти

Антиоксиданти - природні вбивці вільних радикалів, що руйнують наші білкові структури. Вони забезпечують нам краще здоров'я, молодість, життєву силу і більш сильну нервову систему.

Термін «вільні радикали» може здатися досить привабливим, але насправді це привід для занепокоєння. Це досить неприємні молекули з одним неспареним електроном і дуже високою рухливістю, які вони використовує, щоб знайти елемент, якого бракує, і вони можуть відновити його, тільки «викравши» його в іншої молекули. Шкідливу дію вільних радикалів на клітини має тенденцію поширюватися, якщо їх не стримувати належним чином. Неконтрольоване утворення і активність вільних радикалів в організмі і мозку призводять до руйнування білків і ДНК і можуть привести до багатьох серйозних захворювань. На щастя, антиоксиданти - поживні мікроелементи з анти-вільними радикалами - можуть протидіяти руйнівній активності вільних радикалів. і допомагають сповільнити процес старіння клітин. Не дивно, що вони мають репутацію виняткових поживних мікроелементів! Однак необхідно пам'ятати, що організм не в змозі виробляти їх самостійно, тому ви повинні включати їх в раціон або купити антиоксиданти у вигляді добавок.

Хоча існують тисячі різних антиоксидантів, кожен з яких має свою «спеціальність», всі вони сприятливі для мозку. Наприклад, вітамін С є одним з найбільш ефективних і універсальних антиоксидантів в раціоні - він підтримує розвиток нервових клітин і вироблення мієлінової оболонки для їх захисту. Бета-каротин (попередник вітаміну А) відомий своїми протизапальними ефектами, а також може уповільнювати дегенерацію когнітивних процесів. Вітамін Е не тільки захищає клітини, але також збільшує тканину мозку і сприяє вивільненню дофаміну. А каротиноїди, такі як лютеїн і зеаксантин (антиоксиданти, що містяться, серед іншого, в зелених листових овочах і моркви), мають репутацію поліпшують пізнавальні здібності, особливо у літніх людей.

Вчені в основному зосереджені на декількох антиоксидантах, відомих хімічних речовинах, що уповільнюють дегенерацію нервової системи і поліпшують пізнавальні здібності. Астаксантин отримують з водоростей і володіють такими сильними антирадикальні властивостями, що його часто називають «суперантіоксідантом». Куркумін, головний інгредієнт куркуми, особливо цікавий своєю здатністю підтримувати пам'ять, покращувати настрій і сповільнювати старіння. Однак найвідомішою групою антиоксидантів, що підтримують мозок, є флавоноїди (також відомі як біофлавоноїди). Вони належать до поліфенольної антиоксидантів і мають властивості, що підтримують пам'ять, навчання, прийняття рішень і логічне мислення. Ще одна хороша новина: що їх легко ідентифікувати - кольорові пігменти, використовувані рослинами для забарвлення квітів і фруктів - і при попаданні в організм вони діють як захисний щит для мозку, підтримуючи нейрони в оптимальному стані завдяки їх потужному протизапальній і антиоксидантній дії і навіть сприяючи зв'язок між нейронами і їх зростання. Численні дослідження показують, що флавоноїди дуже добре захищають від деградації когнітивних функцій, що уповільнює або запобігає навіть такі розлади, як хвороба Альцгеймера або Паркінсона. Флавоноїди містяться в продуктах природного темного кольору, таких як чорниця, темний виноград, чорний рис, темний шоколад і кава.